04/10/2014 Txarango y Cybee en concert

Compartir

Txarango + Cybee, concert solidari al Moscou: “La música ens porta a l’Àfrica”

Alegria i revolta! Música per canviar el món.

Fa un parell d’anys que Txarango van començar a rebre les primeres notícies de la ciutat senegalesa de Caparan a través d’un video que els hi va arribar a través de la xarxa. Hi sortien unes furgonetes aturades en un racó de l’Àfrica amb tota la gent que les omplia cantant “Quan tot s’enlaira”.
Els Txarango van descobrir que darrere d’aquelles imatges hi havia una història: eren la banda sonora dels viatges solidaris que el cooperant Quim Fàbregas realitza fins al cor de la Casamance, al Senegal. I gràcies a ell, la seva música sona a Caparan, el poble on treballen i tenen la seu del seu projecte solidari. Arrel d’aquest video, els Txarango va començar a trobar-se amb en Quim per descobrir la seva tasca i finalment a la propera tardor el grup anirà a tocar al Senegal per aprendre i sumar les seves forces en l’habilitació del Centre Cultural de Caparan.

Txarango, que ja han participat en altres projectes solidaris com el disc col·laboratiu “Mundo Nikosia”, per obtenir fons per a Ràdio Nikosia, o l’espectacle solidari “S’enlaira”, que pretén aconseguir finançament per una expedició de l’ONG Pallassos Sense Fronteres als camps de refugiats del Líban, tornen a fer honor al un dels seus lemes: “Un món que balla és un món millor!” Alegria i revolta! Música per canviar el món.

La rehabilitació del centre de Caparan rebrà el nom de TXARANGO-CAPARAN i serà una escola d’arts i arts escèniques com teatre, música, dansa, fotografia, pintura, costura, cinema, etc. Per ajudar a fer-ho possible, la banda ha convertit aquest concert a la sala El Moscou de Torelló, el segon emmarcat dins de la programació de CURTCIRCUIT’14, en un concert solidari a favor del projecte.