08/04/2011 Very Pomelo + Josep Montero de les Oques Grasses a El Moscou

Compartir

Very Pomelo

A-wamba-baluba-no-noai-no-nai.
Very Pomelo han gravat un disc mediterrani desesperadament descregut amb guitarres ortopèdiques, ritmes que van del punk al circ, i uns vents que a voltes s’apropen al jazz i a voltes s’apropen a l’espagueti western, quan els cowboys ja no eren herois, ni falta que els hi feia. Figaro, Figaro és un disc maleïdament veloç, com les vacances d’estiu. També és viu i vibrant, ja que els petits errors del directe han estat consentits i malcriats fins convertir-se en monstres que s’han apoderat de la cançó, i llavors no et queda més remei que estimar-los. A Thomson, Braun, Corbero, Philisave, un conte de Quim Monzó, s’explica com un escriptor intenta elaborar un relat, però totes les andròmines de la casa es conxorxen a la vegada per sabotejar la seva tasca. Al final, la mateixa lluita acaba essent el relat. Figaro, Figaro de Very Pomelo és una mica com aquest relat, ja que els vicis del directe i la confabulació de la quotidianitat passen d’ésser guerrilles molestes a ser allò que propicia l’obra. Perquè els pomelos saben que la vida moderna és complicada. Afortunadament.

http://www.myspace.com/verypomelo

 
 

Josep Montero de les Oques Grasses

Ingredients: vi, nits de divendres, nits de dissabtes, cuques de llum, Josep Montero i Oques Grasses. Una barreja que inevitablement esdevindrà en un projecte.

Josep Montero,que inicialment tocava com a bateria en el grup “Nothimatis” decideix emprendre un nou camí en solitari i composar com a cantant i guitarrista. Així doncs, després de moltes nits tocant en llocs insospitats i indrets inhòspits, endinsant-se en bars, “labavos”, parades de bus, entre d’altres, i abduït per la música Montero coneix a Miquel Portet, un brillant bateria i percussionista, i Arnau Tordera, virtuós guitarrista. A finals d’estiu de 2010 tots tres s’uneixen per formar el grup “Josep Montero de les Oques Grasses” i comencen la seva trajectòria fusionant els ingredients necessaris per elaborar el seu plat: “El reggae a la cassola”.
http://www.myspace.com/oquesgrasses